Interpretare instrumentală

Specialitate
Interpretare instrumentală

Programul lecțiilor specialitate

• Termenul de studii: 4 ani

Pregătirea instrumentiștilor se realizează în cadrul Catedrelor: de pian, instrumente cu corzi, instrumente populare, instrumente aerofone și de percuție. Aceste subdiviziuni cu un impresionant palmares au fost constituite din dorința de a transmite tinerelor generații pasiunea și dragostea pentru muzică, a măiestriei interpretative instrumentale.

Formarea specialiștilor în această branșă are drept scop asigurarea eficientă și calitativă a pregătirii instrumentiștilor de nivel mediu, care să permită conturarea traseelor individuale de evoluție profesională a tinerilor muzicieni instrumentiști.

Pe parcursul studiilor elevii dobândesc capacități și abilități de interpretare instrumentală în manieră profesionistă. Aceștia deprind capacitatea de a cânta vocal sau la un instrument muzical creații ce aparțin diverselor genuri de muzică (academică, folclorică, ușoară, jazz etc.), iar după absolvire se manifestă ca soliști, acompaniatori de soliști, membri în orchestre, grupuri și formații muzicale în care se pot asocia voci și variate instrumente. În plus, cei sunt implicați în organizarea și desfășurarea diferitor activități recreative sau în cadrul unor spectacole și diverse evenimente (concerte, festivaluri, spectacole de operă, de muzică academică și populară, sărbători populare, aniversări ale unor evenimente, târguri, expoziții etc.), iar elevii instrumentiști participă la numeroase concursuri naționale si internaționale învrednicindu-se cu cele mai prestigioase și importante diplome și premii.

Ocupațiile tipice ale specialiștilor:
• Solist instrumentist
• Artist în ansamblu / orchestră
• Conducător de ansamblui / orchestră (pentru instrumentele aerofone și populare)
• Corepetitor

Plan de sudii